Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dyr potatis i vår
 • potatis Det kan bli brist på potatis i början av våren, läser jag i flera tidningar. Liten svensk skörd och torkan i Östeuropa har gjort att den ryska efterfrågan på potatis är rekordstor – kontentan är att det kan bli ont om potatis i butikerna i vår, skriver ATL som hänvisar till LRF. DN och HD har egba artiklar om potatisläget och TT rapporterar också.

  Trots ökande priser i Europa har de svenska butikspriserna inte höjts. Det gör att de svenska bönderna hellre exporterar sin potatis. Tidigare trodde man att dens svenska skörden skulle räcka fram till april, men nu kommer bristen tidigare.

  – Hur mycket tidigare är osäkert, beroende på hur mycket man väljer att sälja utomlands, men i mars, kanske tidigare, säger Johan Taubert, presschef på LRF, till TT.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:37

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.