Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ingen momslucka för båtar
 • Båt, Skatter 19.11.2010

  Om man köper en båt i utlandet och seglar hem den själv ska man inte behöva betala svensk moms, hävdade en privatperson som nu fått sin sak prövad i EU-domstolen. Det ska du visst, slog domstolen fast som gick på Skatteverkets linje. Det berättar TT.

  Det har stor betydelse på hemmaplan. Enligt Skatteverkets momsexpert Christina Olsson ligger det en lång rad liknande mål i svenska domstolar och väntar på avgörandet i EU-domstolen, omkring 40-50 mål som snart kan börja avgöras. Det har också ekonomisk betydelse för både staten och köparna eftersom det ofta är dyra fordon det handlar om, skriver TT.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:36

 • En Kommentar

  • Christer skriver:

   Det handlar alltså om de fall där man köper båt i t.ex. england och får den engelska momsen återbetald eftersom man exporterar båten. Även om man seglar via tredje land så måste man enligt EUs regler betala antingen engelsk eller svensk moms.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.