Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Problemen med värmepumpar ökar
 • Jag har tidigare bloggat om problem med värmepumpar. Allt fler installerar värmepumpar, men ett problem verkar vara att de går sönder efter kort tid. Folksam flaggade upp problemet tidigare, men problemen verkar öka. Från 2008 till 2009 har antalet skador anmälda till försäkringsbolagen ökat med hela 66 procent, läser jag i SvD.

  De många skadorna beror enligt Folksam på att tillverkarna gör avkall på kvaliteten i jakten på billiga komponenter. Statistiken visar att flera produkter har seriefel, skriver tidningen.

  – Vi tror att tillverkarna inte testar produkter tillräckligt länge innan de skickar ut produkterna på marknaden, verkligheten blir försöksanläggningen. Det är inte schysst mot kunderna, säger Jan Snaar, miljöchef vid Folksam, till SvD.

  Frågan är hur vi konsumenter ska kunna välja en värmepump som håller en hög kvalitet. Ska vi behöva gå till försäkringsbolagens statistik?

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:07

 • En Kommentar

  • gmo skriver:

   Om du läser kommentarerna på Folksams ursprungsartikel så inser du att det enda man kan säga är att kostnaderna för försäkringsbolagen har ökat. Detta i och med att man inte tagit hänsyn till antalet sålda enheter också har ökat, så kan man inte veta huruvida de nya pumparna är bättre eller sämre.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.