Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Inga gifter i testade cashewnötter
  • Det har talats om att det skulle finnas giftrester i de cashewnötter vi kan köpa. Men inga giftrester hittades när testfakta lät analysera ett urval nötter. Tetstet finns också i GP.

    Däremot är det stora prisskillnader. Ena påsen kostar 200 kronor kilot och är eko-märkt. Den andra kostar 100 kronor kilot och saknar märkning.

    Under 2009 importerades enligt SCB drygt 2 900 ton naturella cashewnötter till ett importvärde av drygt 133 miljarder kronor. Det motsvarar ett importpris på i snitt cirka 45 kronor kilot. Men när kunden betalat för nötterna i butiken har priset i de flesta fall fyrfaldigast. Prisspannet i testet är 100-200 kronor kilot, skriver Testfakta.

    Som vanligt sammanfattas resultaten i tabeller.

    Själv brukar jag köpa nötter i affärer som riktar sig till invandrare. Då är priserna betydligt lägre. Antagligen är kvalitetskontrollen sämre, så jag kan inte uttala mig om eventuella giftrester., Å andra sidan använder vi små mängder nötter.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:02

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.