Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mer om elrysaren
  • Elmarknad 16.12.2010

    Elpriset har varit svajigt de senaste dagarna. På tisdagskvällen var elpriset rekorddyrt, en kilowattimme kostade då 3,80 kronor. Villaägarna gick ut och sa att fortsätter det på det här viset så kommer vinterns elräkning att bli 3 200 kronor högre än fjolårets chocknota, läser jag på SvD:s E24.

    SvD berättar att vissa industriföretag som köpt el på terminskontrakt till och med väljer att sälja kontrakten. Det kan bli lönsammare än att använda elen i sin egen produktion.

    Men när Ringahls nu fått igång sina reaktorer sjönk elpriset radikalt, berättar TT. Torsdagens spotpris på el på den nordiska elbörsen Nordpool sattes till i snitt 72 öre per kilowattimme mot onsdagens 102 öre per kilowattimme.

    Rena cirkusen med andra ord. Jag upprepar att vi inte har en fungerande elmarknad, det måste politikerna ta itu med. De måste ta ansvar för att avregleringen inte blev som de lovade.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 20:04

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.