Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KoV kritiserar hustillverkares villkor
 • Samtliga 15 småhustillverkare som Konsumentverket granskat använder sig av oskäliga avtalsvillkor. I de flesta fall strider villkoren mot tvingande lagstiftning. Nu förutsätter verket att det sker en självsanering inom branschen – annars väntar rättsliga åtgärder, skriver KoV i ett pressmeddelande som också uppmärksammas av TT.

  Enligt Konsumentverket är det kännetecknande för de avtalsvillkor som bedömts som oskäliga att de på olika sätt begränsar konsumentens rätt i förhållande till husföretaget, sammanfattar TT.

  Till exempel handlar det om rätten att utse besiktningsman. I det fallet finns en dom från Marknadsdomstolen som förbjuder detta.

  – Det är oklart om husföretagen är okunniga om lagar och gällande rättsläge eller om de helt enkelt struntar i det. Men lika fullt är det mycket allvarligt. Nu förutsätter jag att hela branschen skärper sig, annars blir vi tvungna att ta till rättsliga åtgärder för att komma tillrätta med problemen, säger Gunnar Larsson, generaldirektör för Konsumentverket och KO.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:23

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.