Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Proteinpulver dålig idé
 • För ett antal år sedan var det en nära bekant som började träna hårt. En dag kom han till mig och visade upp en nyinköpt burk proteinpulver. När jag frågade varför fick jag svaret att alla som tränade drack pulvrdrinkar.

  Efter att ha granskat förpackningens innehållsdeklaration räknade jag raskt ut att han fick samma proteindos med en ostmacka och ett glas mjölk. Till ett betydligt lägre pris, pulverburken var dyr.

  Vad som får mig att tänka på den gamla historien är en serie artiklar i GP. I den första avslöjas att innehållet ofta r något så enkelt som en restprodukt från mejeriindustrin – vassle. En restprodukt som på det här sättet blir jättedyr.

  I en annan artikel har GP talat med Leif Hambraeus, professor emeritus i näringslära och en av Sveriges främsta forskare på protein och debattör i ämnet.

  Han ställer sig tvekande till användning av proteinpulver. Han rekommenderar i stället att vi får i oss de proteiner vi behöver, och kan omsätta, via kosten. Då får vi dessutom andra nyttiga ämnen. Kostens protein är dessutom av högre kvalitet än pulverblandningarna.

  Att käka proteinpulver är alltså en ganska dålig, och dyr, idé.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 18:16

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.