Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bolånare profilerade
  • Medelålders låntagare i städer väljer oftare korta bindningstider än övriga grupper, visar en undersökning som SBAB gjort. Undersökningen refereras i en TT-artikel och även på SvD:s E24.

    Helt rörliga bolån finns inte längre, den kortaste bindningstiden är 3 månader. Något fler har börjat välja längre bindningstider. Andelen med kortaste bindningstid har sjunkit från 89 till 79 procent.

    I fjol minskade skillnaden mellan långa och korta boräntor vilket ledde till att lånen med den kortaste bindningstiden minskade med ungefär 10 procentenheter för alla åldrar, boendeformer och regioner. Men SBAB tror att den utvecklingen nu kommer att stanna upp, skriver TT.

    I artiklarna kallas de som väljer korta bindningstider mer riskbenägna. Frågan är om man ska kalla dem det. Sett i backspegeln har de nästan alltid lönat sig att välja ”rörlig” ränta. Men är man högbelånad kan det vara skönt att sova gott.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:00

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.