Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Smarta lurar klarar inte kyla
  • En smrtphone, eller pekmobil som de också kallas, klarar kylan dåligt. Luren kan bli segare och batteriet kan laddas ur snabbare. Apples populära iPhone är inte ens gjord för att användas i temperaturer under noll, berättar TT i en artikel som också finns som notis.

    Ett trick kan vara att förvara den nära kroppen, och inte i väskan, tipsar en tillverkare. Det kan nog vara klokt att använda hands-free och ha mobilen innanför kläderna, tänker jag.

    Uppdatering: En Iphone kan explodera i minusgrader. Men Apples garanti gäller bara i varmgrader. Apple vägrar ersätta telefoner och nu växer problemet för försäkringsbolaget If, berättar SvD.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 18:51

  • 2 Kommentarer

    • Pecepete skriver:

      Sprid inte vandringssägner! Iphone exploderar inte i kylan, glaset kan däremot spricka. Det är en rätt stor skillnad på det och en explosion…

      För övrigt så har du alldeles rätt. Handsfree och mobben innanför kläderna är utmärkt, även för gamla vanliga ”knappmobiler”. Batterierna nuförtiden pallar som sagt inte kyla bra. Inte heller displayerna.

      Jag tål förresten inte heller kyla nåt vidare, mina manuella interfacemoduler (händerna) blir klumpigare redan vid +/- 0, och den visuella sensorsviten (ögonen) rinner och grumlar ordentligt runt -10 grader Celsius.

    • Carl skriver:

      Nåja, det var inte jag som kom med ordet explosion från början. Jag kände mig tveksam, men har tyvärr ingen iPhone att experimentera med! /Carl

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.