Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Taxipriser ska bli tydligare
  • Resor 20.01.2011

    Det är många som känt sig blåsta när taxiresan ska betalas, och många klagar. Men från 1 februari kommer nya regler för prisinformationen, läser jag i SvD.

    Bland annat måste prisinformationen stå i kronologisk ordning och det ska finnas en kolumn där högsta jämförelsepris, alltså priset för en 10 kilometer lång resa som tar 15 minuter, finns formulerat. Dessutom får ingen kringinformation finnas på dekalen med prisinformationen. All information måste också vara väl synlig både inne i fordonet och på utsidan, skriver tidningen.

    Tidigare har de flesta regler funnits som allmänna råd, men nu blir de alltså bindande och dessutom tillkommer en del nya krav på innehållet.

    Annars är nog ett bra råd att undvika så kallade friåkare, alltså bilar som inte är anslutna till de större bolagen. Det är oftast friåkare som försöker blåsa kunderna. Men hittills har det varit svårt att fälla dem i domstol, trots att myndigheterna gjort flera försök.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 20:29

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.