Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tvåhundringen blir en Astrid?
 • Allmänt 21.01.2011

  Förra året sa Riksdagen ja till en ny 200-kronorssedel, som lär komma inom de närmaste åren. Men frågan är vilken person som ska pryda sedeln. Vadslagningen är i full gång, rapporterar både GP och SvD:s E24.

  Storfavorit är Astrid Lindgren, skriver tidningarna. Andra namn på listan är Margareta Krook, Gustav III, Alfred Nobel, Karin Boye, Cajsa Warg, ABBA och kronprinsessan Viktoria. Bland de mer exotiska förslagen, med höga odds, är Zlatan och Björn borg.

  Själv skulle jag gärna se Astrid på sedeln. Men andranamn på min egen lista är nog Alfred Nobel. En person som i stort sett alla svenskar, och många utlänningar, känner till namnet på, men få känner till utseendet.

  Det finns också en möjlighet att ge synpunkter på sedelns utformning, via mejl till Riksbanken.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:56

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.