Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tyskt griskött reas till Sverige
 • gris Dioxinskandalen har drabbat den tyska exporten av griskött hårt. Det har gjort att tyskt griskött reas på den europeiska marknaden, bland annat till Sverige. Det gäller framför allt de stora delar av grisen som används som charkuteriråvara, berättar branschsajten FoodMonitor.se.

  Den billiga importen har fått den svenska grisbranschen att reagera, de vill inte ha en prispress. Branschen går bland annat ut på SvD brännpunkt och kräver utökad ursprungsmärkning.

  – Svenskt griskött håller hög internationell klass och är säkert och tryggt. Sverige har fungerande kontrollsystem i hela kedjan från foder till färdig produkt. Men när billigt tyskt importkött kommer in på det här sättet så bildas det en prispress som konkurrerar ut svenskt kött, trots dess unika kvalitéer, säger Maria Forshufvud, vd för organisationen Svenskt Kött, till FoodMonitor.se.

  Uppdatering: Småningom kommer även TT med nyheten, som publiceras i flera tidningar.

  Uppdatering: Den billiga importen från tyskland har slagit hårt mot svenska grisuppfödare, berättar TT. På en månad har 100 grisuppfödare i landet lagt ned. Och fler lär det bli, enligt ordföranden i Sveriges Grisföretagare Annika Bergman.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:35

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.