Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Utlandstraktamenten sänks
 • Privatekonomi, Resor 25.01.2011

  Varje år görs det cirka 350 000 utlandsresor i tjänsten, enligt Skatteverkets beräkningar. Den som rest i jobbet kan sedan få ersättning av sin arbetsgivare för höjda levnadsomkostnader – utlandstraktamente. DN har en artikel om traktamentena.

  Som vanligt går beloppen åt olika håll. För euroländerna sänks ersättningen generellt med cirka 10 procent, kronan har ju stärkts. Men för Japan och USA höjs beloppen.

  Men Skatteverket ville att de nuvarande traktamentena, olika för olika länder, ska ersättas med ett schablonbelopp, lika för alla länder.

  Regeringen sa nej till förslaget om ett traktamente för hela världen, men Skatteverket arbetar nu med en ny modell som också kan leda till sänkta traktamenten i flera länder.

  – Vi vill skapa ett index för olika länder och tittar på Big macindex, säger Skatteverkets Mikael Sindahl till DN, men försäkrar att det inte handlar om att den som gör tjänsteresor framöver bara ska förutsättas äta hamburgare.

  DN har en sammanställning med de nya traktamentena för de vanligaste länderna.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 6:49

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.