Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fjärrvärmepriser ska avgöras av nämnd
 • Energimarknad 28.01.2011

  Fjärrvärme är en knepig marknad. Trots att marknaden är avreglerad råder i praktiken monopol på varje ort och fjärrvärmebolagen har kunnat höja priserna efter eget tycke. Men nu ska det bli slut med oskäliga prishöjningar, berättar Ekot.

  I framtiden måste en opartisk nämnd godkänna prisökningar, efter en ny överenskommelse mellan stora bostadsorganisationer och bolagen. Samtidigt beslutar regeringen om nya regler för fjärrvärmemätare hos förbrukarna.

  Bolagen kommer inte längre att få debitera uppskattad förbrukning i förväg. De blir skyldiga att varje månad rapportera faktisk förbrukning. Företagen får bara ta betalt i efterhand för den värme kunderna faktiskt gjort av med. Den här förändringen kommer först 2015, vilket beror på att hundratusentals mätare först måste bytas, enligt Ekot.

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 7:46

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.