Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Hårvårdsprodukter kan ge allergi
 • Att olika produkter som används för behandling av hår kan ge allergiska besvär är inget nytt. Att frisörer får besvär av kemikalierna är ganska vanligt. Nu uppmärksammar Läkemedelsverket i ett pressmeddelande att vissa produkter innehåller höga halter av formalin, formaldehyd. TT refererar också pressmeddelandet.

  De produkter som Läkemedelsverket har analyserat används för att göra håret rakare. Resultatet från behandlingarna varar i 2-4 månader. Produkterna används främst på hårsalonger, tillsammans med värmebehandling/plattång. Innehåller produkterna formaldehyd frisätts ämnet vid värmebehandlingen, vilket kan orsaka besvär för frisör och kund.

  Vilka produkter det är fråga om framgår av pressmeddelandet och en del av företagen bakom produkterna har redan beslutat ersätta dem med ofarligare varianter.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:25

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.