Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Få nya bilar både säkra och snåla
 • Bil & andra fordon 05.02.2011

  Bilar Bara 14 procent (46 bilmodeller) av 2011 års bilmodeller klarar gallringen när Folksam presenterar sin lista över vilka bilar som bedöms vara både säkra och miljömässigt hållbara, skriver Folksam i ett pressmeddelande som också refereras av TT.

  Bland bäst-i-klassen-bilarna är Ford, Volkswagen och Volvo de tillverkare som erbjuder flest modeller (tre var), det vill säga snåla och säkra bilar i flera storleksklasser. Följande modellversioner har Folksam utsett till bäst i klassen:

  folksamtabellaspx

  Bilar som klassificeras som miljöbilar har ökat i antal de senaste åren och andelen miljöbilar som klarar Folksam säkerhetskrav har stadigt ökat. Men i år bryts trenden. Av de miljöbilar som finns i utbudet 2011 klarar 30 procent säkerhetskraven, det är en minskning med 9 procentenheter jämfört med 2010, skriver Folksam.

  Folksam har också en fullständig lista över 2011 års säkra och snåla bilar.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:57

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.