Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fogden har fått mer att göra
 • Skulder 05.02.2011

  Kronofogden har just släppt sin statistik för år 2010. Det blev sammanlagt 1 217 052 ärenden om betalningsföreläggande, jämfört med 1 207 801 ärenden under 2009.

  Det är framför allt antalet ärenden som gäller småskulder, under 2 500 kronor, som ökat, berättar TT i en artikel som publiceras i många tidningar. Annika Stenberg, chef för Kronofogdens betalningsföreläggande verksamhet, tror inte att det är lågkonjunkturen som ger utslag. Hon tror att vi fått fler räkningar att hålla reda på.

  – Man har fast telefon och mobiltelefon, man har fast bredband och mobilt bredband och så vidare. Risken att missa en räkning har blivit större, säger hon till TT. Samtidigt har inkassoprocessen blivit snabb.

  Jag har också intrycket att inkassobolagen har väldigt bråttom att skicka ärenden vidare till fogden, och utnyttjar regelverket maximalt. Varför, kan man fråga. I och med att skulden då växer med olika avgifter minskar folks möjlighet att betala.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:29

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.