Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KoV varnar för tester på Facebook
  • Internet 06.02.2011

    Konsumentverket och Konsument Europa har de senaste dagarna fått in många anmälningar mot företaget Pitacassi som står bakom webbplatser med olika typer av tester. Många drabbade konsumenter har fått fakturor på tjänster de anser att de inte har beställt. Ofta handlar det om tester de har nått via länkar på Facebook, skriver verket i ett pressmeddelande som också uppmärksammas av TT.

    Anmälarna har klickat på en länk till ett test, till exempel ett personlighetstest, svarat på några frågor och sedan fyllt i sitt personnummer för att få ett resultat. Ingen av anmälarna har varit medveten om att tjänsterna kostar pengar. Trots det har de fått fakturor på flera hundra kronor.

    Anmälningarna handlar framför allt om två webbplatser:

    * mypersonalitytest.info
    * dictatortest.info.

    Konsumentverket vet inte om Pitacassi står bakom fler webbplatser med liknande upplägg och innehåll.

    Tipset från Konsument Europa är att bestrida fakturan skriftligen och uppge att man inte har fått någon information om att det kostade. I pressmeddelandet finns en länk till en mall som kan användas för att bestrida kravet.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:37

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.