Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bokrean har börjat
 • Böcker 27.02.2008

  Boktrave Under många år läste jag alla kataloger inför bokrean med stort intresse. Jag brukade lämna in beställningslistor i förväg för att vara säker på att få mina fynd. Men sedan flera år har jag inget större intresse för rean, och brukar bara köpa någon eller några böcker då.

  De riktiga fyndens tid är helt enkelt över. Det är flera år sedan jag kände mig riktigt nöjd med något inköp. Speciellt irriterad är jag på tilltaget att trycka upp speciella billighetsupplagor inför rean.

  Jag är tydligen inte ensam med den åsikten. ”Bokrean är en bluff” lyder rubriken i Dina Pengar. En del böcker på reabordet har inte något sänkt pris, skriver tidningen. De släpps i stället i lågprisversion och säljs billigare.

  – Man bryter mot marknadsföringslagens bestämmelser, säger Mattias Grundström, jurist på Konsumentverket.

  Lagen är tydlig med vad som får kallas realisation. Varan som reas måste finnas i butikens ordinarie sortiment och den måste ha ett ordinarie pris. Rean får dessutom bara pågå under en begränsad tid.

  – Folk ska kunna lita på att en rea är en rea, säger Mattias Grundström.

  Specialupplagorna har ett lågt pris som många konsumenter godtar som reapris. Men just eftersom de inte finns i det ordinarie sortimentet kan de egentligen inte reas, enligt tidningen.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:29

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.