Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mobilt bredband kan vara lönsamt – men långsamt
 • Telekom 27.02.2008

  För närvarande pågår ett intensivt priskrig på mobilt bredband. Du kan få ett abonnemang för mindre är 200 kronor i månaden. Det kan vara ett ekonomiskt alternativ, om du inte har bråttom.

  Nu råder fullt priskrig på mobilt bredband bland operatörerna. Vinnare är alla kunder, skriver DN i en artikel. Med mobilt bredband menas bärbara datorer som kopplas till 3G-nätet, oftast via så kallade USB-modem. Fördelen med tekniken är att användaren kan surfa trådlöst nästan överallt i landet.

  Men mobilt bredband kan vara rena lotteriet, berättar GP. Familjen Oswaldson fick bara en bråkdel av den hastighet som de betalade för. Telia hävdar att de inte har gjort något fel.

  Abonnemanget skulle ge en hastighet upp till 384 Kbit/s. I början motsvarade tjänsten förväntningarna och familjen, som bor i Kållered utanför Göteborg, surfade friktionsfritt utan en tanke på hastigheten.

  Ett och ett halvt år senare sa de upp abonnemanget. Då hade det en längre tid gått orimligt trögt att surfa och mätningar visade att bandbredden varierade kraftigt.

  Trots problemen så satsade Stefan Oswaldson på ytterligare ett abonnemang hos Telia. Denna gång valde han en högre kapacitet, 7,2 Mbit/s. Men inte heller den tjänsten fungerade utan problem. Hastigheterna pendlade mellan 0,3 och 2 Mbit/s.

  Nu funderar han på att reklamera, men känner sig samtidigt föga hoppfull om att reklamationen ska gå igenom.

  Sedan mobilt bredband lanserades på bred front våren 2006 har antalet användare ökat kraftigt. Vid årsskiftet 06/07 fanns enligt Post- och Telestyrelsen strax över 92 000 användare. I början av 2008 är den siffran över 400 000 enligt en prognos som gjorts av analysföretaget IDC, enligt GP.

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 13:25

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.