Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Onödigt gentest för vinterkräksjuka
 • Ungefär 20 procent av befolkningen bär på en speciell genvariant som gör att viruset som orsakar vinterkräksjukan inte får fäste. Nu kan du köpa ett speciellt gentest som visar om du har denna genvariant. Provet analyseras av ett Linköpingsföretag och efter ett par dagar kan du logga in och få ditt provsvar på nätet, berättar DN.

  Jag undrar om det här testet behövs. Kräksjukeviruset är så smittsamt att i stort sett alla har varit utsatta för det. Då borde alla som saknar den speciella genen ha insjuknat, åtminstone någon gång. Har du aldrig haft vinterkräksjuka har du antagligen den speciella genvarianten.

  Så varför lägga ner närmare fyra hundra spänn för testet?

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 19:46

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.