Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Snuskiga kundvagnar
  • kundvagnar Undrar om någon affär rengör sina kundvagnar? Det funderar jag på efter att ha läst en artikel i GP som refererar en amerikansk undersökning. Den visar att 72 procent av kundvagnarna som undersökts bär spår av bajsbakterier, e-coli.

    Forskaren bakom undersökningen konstaterar att det fanns fler bakterier på kundvagnarna än på butikernas toaletter, som desinficeras regelbundet.

    På svenska Smittskyddsinstitutet drar man inte stora växlar på resultatet.

    – Jag tycker inte att man ska vara rädd att vara ute och ta i kundvagnar, säger hygiensjuksköterskan Inga Zetterqvist.

    – Risken är oerhört liten att bli smittad men som med alla allmänna ytor så gäller det att tvätta händerna när man kommer hem och ha uppsikt över vad barnen stoppar i munnen, säger hon till GP.

    Jag kan inte tänka mig att det finns fler bakterier på kundvagnarna än mycket annat som du tar i när du vistas i offentliga miljöer. Men det vore nog bra om butikerna rengjorde kundvagnarna ibland.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:33

  • 2 Kommentarer

    • Magnus skriver:

      72 procent? Det står 50% i GP.

    • Carl skriver:

      Magnus: Du har delvis rätt, det står 72 procent i ingressen, men 50 procent i brödtexten. När jag googlade uppgifterna visar det sig att 72 procent visade spår av bajs (fecal matter) och 50 procent bar e.coli-bakterier. /Carl

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.