Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dagens kuriositet – Världen svämmas över av data
 • Infrastruktur 15.03.2008

  För första gången överstiger nu mängden digital information i världen lagringskapaciteten, berättar TT.

  Enligt informationshanteringsföretaget EMC handlar det om 281 miljarder gigabyte eller 45 gigabyte per person i världen. 2011 beräknas mängden stiga till 1800 miljarder gigabyte vilket i den gamla tekniken motsvaras av 20 ton böcker per invånare.

  ”I och med att informationsmängden ökar snabbare än beräknat blir en effektivisering i informationshanteringen både brådskande och nödvändig för att framtidssäkra verksamheten”, säger Max Leissner på EMC i ett pressmeddelande.

  Över hälften av all digital information genereras i dag inte av aktiva användare utan av passiva system som övervakningskameror, betalkort och passersystem, enligt TT.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 10:06

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.