Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Test av webbläsares prestanda
  • Via en artikel i DN hittar jag ett test som Cnet genomfört. Det handlar om prestanda, så kallad benchmarking, hos de tre största webbläsarna – Googles Chrome, Microsofts Internet Explorer och Mozillas Firefox. Det är tekniska prestanda som mätts, som hur de hanterar kodstandarder som Javascript och HTML, minnesanvändning och starttid.

    Totalt var det sex olika tester som kördes. Firefox var bäst i fyra medan de övriga två vann var sin rond. Därför korar Cnet Firefox till vinnare, sammanfattar DN.

    Tyvärr testades inte uppstickare, som Opera. Dessutom får man inte glömma att en webbläsares kvalitet består av mycket mer än prestanda, till exempel användargränssnittets utformning.

    Själv har jag valt att använda Firefox, helt enkelt för att jag tycker den är användarvänligast. Detta efter rent subjektiva test av alla tre.

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:00

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.