Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Livsmedelsverket ändrar regler för expertgrupper
  • Allmänt 18.03.2008

    Nyligen avslöjades att de experter som ingår i Livsmedelsverkets och Socialstyrelsens expertgrupper har mer eller mindre starka bindningar till livsmedelsindustrin. Nu ändrar Livsmedelsverket sina jävsregler, skriver verket i ett pressmeddelande.

    – För att tydliggöra vad som är okej och inte okej när det gäller ledamöternas engagemang för privata företag ser vi över processen för bedömningsarbetet. Bland annat kommer fler personer att ingå i arbetet, säger Livsmedelsverkets generaldirektör Inger Andersson.

    Ledamöterna i Livsmedelsverkets expertgrupper måste lämna in jävsdeklarationer där de redogör för sina sidouppdrag. Enligt nuvarande rutiner ska Livsmedelverkets chefsjurist, tillsammans med generaldirektören, sedan göra en bedömning av ledamöternas lämplighet.

    – Vi ska snabbt hitta nya rutiner som gör att vi får bättre och mer relevant information om ledamöterna och att bedömningen blir mer omfattande, säger Inger Andersson.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:23

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.