Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » För gammal för GE Money Bank
  • Tv-programmet Plus berättar en trist historia. Åke Pettersson i Karlstad bestämde sig för att utnyttja en räntefri kredit på Elon och köpa en luftvärmepump för drygt 20 000 kronor. Men Åke fick inte ta den räntefria krediten. Elons partner GE Money Bank anser att han är för gammal.

    Carolina Brandtman är riskchef på GE Money Bank och hon anser att banken gjort rätt som nekat Åke att köpa på kredit.

    Varför fick inte Åke krediten som ni erbjuder andra kunder?

    – Den produkten har vissa kriterier som vi är tydliga med. Man ska ha en viss inkomst, man ska inte ha några betalningsanmärkningar och man får inte ha för hög ålder.

    Vad är en för hög ålder?

    – Man får inte vara över 75 år, i så fall kan man maximalt låna 10 000 kronor. Åke är 81 år och då kan man inte få en sådan här osäkrad kredit som det handlade om, säger hon till SVT.

    Ett klart fall av åldersdiskriminering. Åke har mycket god ekonomi, det kan bara vara åldern som satte stopp. Så får det inte vara. Banker, och andra, ska göra en seriös kreditbedömning i dessa fall – och där spelar åldern ingen roll! Banken borde skämmas!

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:06

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.