Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Falska fakturor för sexsamtal
  • Skojare & bedragare 19.03.2008

    En man hörde av sig till Sydsvenskan om räkningar han fått av Dependo AB och dess samarbetspartner Nordisk direktfakturering. Fakturorna dök upp i början av februari och är på 1336 kronor respektive 501 kronor. Företaget hävdar att mannen ringt flera samtal men enligt honom är telefonnumret som använts inte hans.

    Det är inte första gången Dependo anklagas för att skicka falska fakturor gällande dyra sexsamtal. Sydsvenskan skrev redan 2004 om anmälningar mot företaget. Företagets metoder blev också ett fall för Konsumentverket.

    Totalt har det kommit in 27 anmälningar till Konsumentverket mot Dependo och fyra stycken mot Nordisk direktfakturering. De flesta fall gäller räkningar om sexsamtal men det finns också ett fall där en tolvårig pojke fått sexreklam skickad till sig efter att han beställt en ringsignal till sin telefon, skriver Sydsvenskan.

    Svensk Handel har tips om hur du gör om du får en bluffaktura. Följ den här länken till Svensk Handel, klicka sedan på Varningslistan.

    Uppdatering: Nu kommer även SvD med en artikel om skojarna.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 16:58

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.