Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nätfiltrering kan stoppas
 • Internet 18.04.2011

  Musik- och filmbolagen försöker stoppa fildelningen på alla sätt. På vissa håll, till exempel i Belgien, kräver deras organisationer att Internetoperatörerna ska filtrera trafiken så att kunderna inte kan komma åt fildelningssajter som Pirate Bay. Kravet har blivit ett rättsfall som hamnat i EU-domstolen.

  En belgisk domstol har bifallit upphovsrättsorganisationen Sabams krav att bredbandsleverantören Scarlet ska tvingas stoppa otillåten fildelning genom att filtrera eller blockera trafiken i näten.

  Men sådana krav är inte okej. Det anser EU-domstolens generaladvokat i sitt beslut om en belgisk bredbandsoperatör, berättar TT. Beskedet tyder på att EU-domstolen kommer att gå på samma linje.

  Egentligen handlar det om mycket mer än fildelning. I praktiken handlar det om nätcensur. Om man börjar blockera en typ av webbplatser ligger det nära till hands att blockera andra typer.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:36

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.