Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KoV kritiserar fondbolags marknadsföring
 • I en ny rapport har Konsumentverket granskat fondbolagens marknadsföring. Framför allt är verket kritiskt när det gäller redovisningen av tidigare uppnådd avkastning och riskinformation, skriver verket i ett pressmeddelande som refereras av TT.

  Till exempel är det ett flertal bolag som valt att endast redovisa avkastningen för 2009 då fonderna återhämtade sig efter den ekonomiska oron under 2007 och 2008. Andra bolag har istället valt att presentera den historiska avkastningen under mycket lång tid, ibland upp till 24 år. Båda sätten kan vara vilseledande, enligt Konsumentverket, eftersom det kan ge en skev bild av fondens faktiska utveckling.

  Riskerna med att spara i fonder redovisas på en undanskymd plats, med liten stil eller inte alls, enligt KoV.

  En länk till hela rapporten finns i pressmeddelandet.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:41

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.