Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Miljonvite för kreditupplysning på nätet
 • Allmänt, Internet 21.04.2011

  Svensk Handelstidning Justitia måste sluta med att lämna ut krediitupplysningar till privatpersoner via nätet eftersom företaget bryter mot de nya reglerna i kreditupplysningslagen. Det föreläggandet kommer från Datainspektionen, DI, och förenas med ett vite om en miljon kronor och hot om polisanmälan. Det berättar DI i ett pressmeddelande som också refereras av TT.

  Datainspektionen har granskat företaget Svensk Handelstidning Justitia som lämnar ut kreditupplysningar via nätet och konstaterar att företaget lämnar ut kreditupplysningar utan att det finns ett legitimt behov och utan att informera den person som kreditupplysningen gäller, skriver DI.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:43

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.