Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tusen mackar försvinner
  • Bil & andra fordon 21.03.2008

    Bensinpumpar De kommande åren kommer många bensinmackar att läggas ner. Det är mestadels i glesbygd mackar försvinner när oljebolagen ser över stationsnätet, berättar Ekot.

    Att det finns för många försäljningsställen är både oljebolagen och bensinhandlarna överens om. Alla de omkring 3 700 mackar som finns i dag kan inte vara ekonomiskt lönsamma.

    Nedläggningarna påskyndas av pumplagen som från första mars nästa år kräver minst ett miljöbränsle hos alla mackar som säljer mer än 1 000 kubikmeter om året. Det investeringskravet på omkring en halv miljon kronor för ny pump och cistern kan vara avgörande för en stations överlevnad.

    – Vi tror att det kommer att försvinna 1 000 bensinförsäljningsställen på tre år. Vi styr inte alls över det, utan det är oljebolagen som gör det, säger Ingvar Persson, vd för Svensk Bensinhandel till Ekot.

    De stora oljebolagen ser alla över sina stationsnät just nu. Enligt Svensk Bensinhandel, som organiserar handlarna, sker nedläggningarna okontrollerat och man kräver att myndigheter och politiker griper in så att inte områden i glesbygd blir helt utan mackar.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 17:09

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.