Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Spara energi lönar sig sämre på en del håll
 • Det lönar sig inte alltid att spara energi. Hur mycket pengar en familj tjänar på att använda mindre energi beror på var man bor. Skillnaden kan vara tusentals kronor och i vissa kommuner lönar det sig nästan inte alls att exempelvis minska användningen av el och vatten. Det visar en kartläggning från landets största bostadsorganisationer genom deras gemensamma Nils Holgersson-grupp. Det är Ekot som kommer med nyheten som också refereras av TT.

  Ett hushåll i Luleå som sparar in på elen, vattnet, fjärrvärmen och minskar sina sopor med 25 procent tjänar 12.000 kronor om året. Ett hushåll i Skellefteå som gör samma besparingar tjänar däremot in bara två procent av kostnaderna. Skellefteå hör därmed till en av landets kommuner där det lönar sig minst att spara energi, skriver TT.

  Skillnaden beror troligtvis på hur kommunerna betraktar sina avgifter, som en kassako eller som ett incitament. Det finns tydligen plats för eftertanke bland politikerna. Okunnighet lönar sig inte alltid.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:59

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.