Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » En svensk matikon har gått ur tiden
 • Mat & dryck 27.05.2011

  Som matnörd har jag mina husgudar, en av dem är Karin Chädström som antagligen är mest känd som ”Tore Wretmans kallskänka”. Vissa påstår att hon lagade den mat som Tore Wretman blev berömd för, då tänker de naturligtvis främst på smörgåsbordet.

  I min hylla står boken ”Kallskänkans kokbok”, med hennes recept. Det är en av de mest använda kokböcker jag har, varje gång jag plockar fram den för att söka efter något speciellt blir resultatet att jag sitter och läser i den en lång stund.

  Via SR:s matprogram Meny får jag veta att Karin har gått ur tiden, 86 år gammal. Därmed går en av mina drömmar i stöpet, att någon gång få prata mat med henne. Karin verkar ha haft en fantastisk inställning till mat, de framgår av kokboken som inleds med en kort biografi som omfattar hennes yrkesliv.

  ”Kallskänkans kokbok” finns fortfarande i handeln, jag såg den nyligen när jag inventerade kokbokshyllan i en bokhandel. Köp den, den kommer du att ha stor nytta av!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:11

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.