Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » HSB-sparare får dålig ränta
  • Redan när mina ungar var nyfödda startade vi bostadssparande i HSB för dem. Men det är nog dags att se över detta sparande, förstår jag efter att ha läst en artikel på SvD:s ekonomisajt E24.

    HSB erbjuder, i samarbete med Swedbank, sina sparare tre olika sparformer: Bosparkonto, Fasträntekonto och en serie aktieindexobligationer under namnet SPAX HSB Bospar. Största delen av pengarna, över 80 procent, ligger i Bosparkonton som ger en mycket låg ränta, för närvarande 1,30 procent.

    Trots att det finns flera sparformer är alla sparare tvungna att ha ett bosparkonto. Orsaken är administrativ och har att göra med beräkningen av bosparpoäng, förklarar HSB för E24.

    HSB:s avtal med Swedbank är komplicerat och E24 lyckas inte få reda på varför räntan på Bosparkontot är så låg, trots att det rör sig om långsiktigt sparande. Det verkar som om HSB har gjort en dålig affär för medlemmarnas räkning, och banken gjort en god.

    HSB borde verkligen omförhandla avtalet och jag får nog se över mina unbgars bosparande. Att HSB hade n så slapp hållning till bospararnas pengar visste jag inte.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:27

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.