Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Många föräldrar missar jämställdhetsbonus
  • Nästan varannan förälder missar att ansöka om jämställdhetsbonus, trots att de är berättigade till de extra pengarna. Det berättar Ekot och TT refererar i vanlig god ordning.

    För att få jämställdhetsbonus måste båda föräldrarna ha tagit ut minst 60 föräldrapenningdagar var. Som mest kan man få 100 kronor per dag i jämställdhetsbonus, eller totalt 13 500 kronor om man delat lika på föräldrapenningen. Bonusen betalas ut i form av ett skatteavdrag året efter föräldraledigheten.

    Av de 44 000 föräldrar som Försäkringskassan bedömde vara berättigade till bonus och fick ansökningsblanketter hemskickade var det bara drygt hälften, 25 000, som ansökte om och beviljades bonus, uppger Ekot.

    Det kanske är krånglet med ansökningar och fördröjd utbetalning som gör att så få söker bonusen.

    Regeringen har föreslagit att systemet förändras till nästa år, så att bonusen automatiskt betalas ut i samband med föräldrapenningen, i stället för en skattereduktion i efterhand.

    Du kan läsa mer om jämställdhetsbonus på FK:s webbplats

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 20:21

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.