Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Färre barnarbetare i klädindustrin
  • Barnarbetet i exportindustrin har minskat och säkerheten på fabrikerna blivit bättre. Samtidigt återstår problemet med löner som inte går att leva på och kränkningar av rätten att organisera sig fackligt. Det berättas i nätverket Rena Kläders senaste rapport om arbetsvillkoren i klädindustrin.

    Många av rösterna i rapporten framhäver att man ser förbättringar på några områden. Mycket tyder på att barnarbetet minskar och att arbetet med hälsa och säkerhet har gjort framsteg i klädindustrin.

    – Det är viktigt att föra fram att det sker framsteg. För tio år sedan handlade debatten om ifall klädföretag hade ett ansvar. Nu är frågan inte längre om företag har ett ansvar utan hur de ska ta detta ansvar, säger Malin Eriksson på nätverket Rena Kläder.

    Trots ljusglimtarna har klädindustrin fortfarande långt kvar innan man kan garantera att mänskliga rättigheter upprätthålls i dess tillverkning. När det gäller rätten till fri facklig organisering, löner, arbetstider och diskriminering återstår fortfarande mycket arbete, enligt nätverket.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 3:45

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.