Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Hjälp att välja äldreboende
 • Vård & Omsorg 06.04.2008

  Finns det gott om personal? Vad har de för utbildning? Får man välja mat? Socialstyrelsens nya Äldreguiden har satt omdömen på 2 100 äldreboenden i Sverige, skriver DN.

  Målet är att främst de äldre själva och deras anhöriga ska kunna jämföra kvaliteten på vård och omsorg på olika äldreboenden och i olika delar av Sverige. I denna första version som öppnade på Socialstyrelsens webbplats på måndagen har områden som delaktighet, personaltäthet, personalens kompetens, ledning, mat och kontinuitet i omsorgen på olika boenden fått omdömen mellan ett och fem. Överdirektör Håkan Ceder säger i ett pressmeddelande att läsningen kan bli smärtsam.

  – Alla äldreboenden är inte bäst på allt. Men vi anser att Äldreguiden innehåller uppgifter som är bra för personal, chefer och politiker att känna till. Förhoppningsvis tar man till sig informationen och använder den i arbetet med att förbättra verksamheten, säger han till DN.

  Själv konstaterar jag att för min del är valet klart om det skulle göras i dag. Bara ett äldreboende i min närhet har högsta betyg både för delaktighet och mat. Det skulle jag välja! Jag noterar dessutom att många privatiserade äldreboenden har låg personaltäthet. Där kan man få vänta länge på hjälp!

  Även TT och Sydsvenskan har artiklar om den nya guiden.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:06

 • En Kommentar

  • Anhörig i äldrevården skriver:

   Den dagen det är dags för äldreboende så kan man själv inte välja – det är någon annan som gör det!

   I Äldreguiden var val mellan två rätter betygssatt. Sorry, det kan vara ett val mellan pest och kolera, som man brukar säga.

   Kåldolmar är bara tradition till namnet, smaken och innehållet känner man inte igen – jag lovar!

   Skriv på ”Camillas matuppror”: http://www.camillasmatuppror.se

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.