Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Släpper du in tjuven gäller inte försäkringen!
 • Det kan låta som en självklarhet, men lånar du ut en nyckel till hemtjänst, hantverkare eller en städfirma och blir av med något så gäller inte den vanliga hemförsäkringen. Frågan brukar uppstå med olika mellanrum och tas åter upp av GP.

  Villkoren är likartade hos de flesta försäkringsbolag. Har du bara en vanlig hemförsäkring får du ersättning för stöld endast om tjuven olovligen tagit sig in i ditt hem, skriver tidningen.

  Om du vill ha ett skydd i alla lägen heter lösningen en tilläggsförsäkring, som brukar gå under namnet allrisk- eller otursförsäkring. Men även med en sådan kan det vara svårt att få ut ersättning. Bevisbördan ligger hos försäkringstagaren, som måste kunna visa både att en stöld ägt rum och när den skedde. Att långt i efterhand upptäcka att smycken, matsilver eller sedlar är borta duger inte, enligt GP.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:50

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.