Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dålig PC-försäljning pressar priserna
  • Botten har gått ur den svenska PC-marknaden. Nedgången under andra kvartalet är på 30 procent, enligt IT24 som hänvisar till siffror från analysföretaget Gartner.

    Det är privatpersoner som står för största delen av minskningen som är större i Sverige än i andra jämförbara länder. Enligt bedömare beror nedgången på två saker – osäkerhet i konsjunkturen och en övergång till smarta mobiler och surfplattor.

    Följden blir att priserna pressas nedåt men det är svårt att veta när den botten är nådd.

    Även TT refererar marknadssiffrorna i en notis.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:03

  • 2 Kommentarer

    • Johan skriver:

      Uppenbarligen vet inte dessa ”bedömare” särskilt mycket om IT. Smarta mobiler och surfplattor kommer aldrig kunna ersätta PC:n. Just nu är vi bara inne i en fas där datorerna folk har är tillräcklig snabba för vad vanligt folk använder dem till – det är ingen idé att uppgradera något som redan fungerar. Är ju i stort sätt bara gamers och programmerare som fortfarande behöver starka datorer.

    • Carl skriver:

      Johan: Nåja, bedömningarna handlar väl om bedömningen att folk prioriterar att köpa smarta mobiler och surfplattor i stället för ny PC. Att dagens persondatorer egentligen räcker håller jag med om, men gör tankeexperimentet att jämföra med bilar. Många vill ha det nyaste. /Carl

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.