Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svinn – inte bara snatteri
 • Åter igen rapporteras det att svenskarna är värst snattare i Norden. I år stjäls varor för 6,4 miljarder kronor från svenska butiker, rapporterar TT i flera tidningar och Ekot hänger på. Precis som tidigare är jag skeptisk, det handlar nämligen inte om enbart snatterier, utan om svinn.

  Den rapport det hänvisas till har visserligen titeln Global Retail Theft Barometer, men redovisar siffror för svinn (shrink). Svinn är det som kommer till butiken, men inte säljs på vanligt sätt. Det kan bero på många saker; felaktiga varor, varor som förstörs, livsmedel som inte säljs före bäst-före-datum, stölder med mera.

  Att påstå att vi är ett folk av snattare är grovt missvisande, däremot är vi dåliga på att minska svinnet.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:59

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.