Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Risk för brist på svensk julskinka – igen!
 • Slakten av svenska grisar väntas i år bli den lägsta i modern tid. De svenska producenterna varnar för att det kan bli brist på skinka i år och priserna väntas bli höga, rapporterar Ekot. DN och GP hänger på nyheten med egna artiklar.

  – Ska du ha julskinka ska du vara ute i god tid. Det kan ju vara så att den är slutsåld på julafton, säger Maria Forshufvud, vd på branschorganisationen Svenskt kött till Ekot.

  Grisuppfödarna är pressade, inte minst av importen av billigt kött från utlandet, och många har lagt av. Det gör att tillgången på svensk skinka har minskat.

  Men köttbranschen talar nog i egen sak, och larmar, precis som förra året. Det fyller nog två funktioner, att öka efterfrågan på svenskt kött och driva upp priserna. Jag har svårt att tänka mig att vi blir utan skinka, importen kommer nog att täcka resterande behov. Däremot kan jag få svårt att hitta den okokta skinka jag vill ha. Den färdigkokta smakar inte lika bra som den jag gör själv.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 19:52

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.