Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Debatten om mobil-NIX fortsätter
 • Telemarketing till mobilnummer är i dag förbjudet. Men ett NIX-register för mobilnummer riskerar att öppna den kanalen. Den farhågan har tidigare framförts av Konsumentombudsman Gunnar Larsson. Nu framför han den igen, med stöd av PTS generaldirektör Göran Marby, i en artikel på SvD:s debattsida. Artikeln refereras av TT i flera medier.

  De båda verkscheferna konstaterar att försäljning via telefon ger upphov till många klagomål. ”Vi fruktar nu för att branschen planerar för att kasta de etiska riktlinjerna överbord”, skriver de bland annat. ”Vad som egentligen innebär en radikal försämring för konsumenterna presenteras av branschen som något positivt”. De anser dock att det ”är uppenbart att det förhåller sig precis tvärtom, att det är branschen som kommit på en plan för att tjäna mer pengar”.

  Vad jag anser kan du läsa här.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:17

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.