Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO kritisk mot mobil-NIX
 • TelemarketingAtt införa ett NIX-register för mobiltelefoner skulle kunna leda till fler säljsamtal till mobilnummer. Det säger Konsumentombudsman Gunnar Larsson i en intervju med Ekot. I dag finns e branschöverenskommelse som i princip förbjuder säljsamtal till mobilnummer.

  – Redan i dag så är det ju så att det är förbjudet och otillåtet att ringa säljarsamtal till mobiltelefoner. Och om man inför ett NIX-register då lägger man ju över ansvaret på konsumenterna att NIX:a sina mobiltelefoner, och den som inte gör det kommer då att utsättas för säljsamtal, säger Gunnar Larsson.

  Vi vet att branschen diskuterar ett NIX-register för mobilnummer, det är helt enkelt på gång. Gunnar Larsson vill hellre se ett omvänt förfarande, att säljsamtal endast är tillåtet för de nummer som anmält att de tillåter det.

  Dit är det nog svårt att få det till stånd. Att det skulle finnas ett förbud verkar vara en chimär, jag får säljsamtal till mobilen i alla fall. Jag skulle gärna NIX:a mitt mobilnummer.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:12

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.