Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Absurda regler för tv-avgift
 • BlindsymbolJag har bloggat om det tidigare. Efter det att Radiotjänst införde regeln att alla med Internet-ansluten dator, datorplatta och i bortre änden smarta mobiler ska betala tv-avgift har tillämpningen blivit absurd. Radiotjänsts tolkning fastställdes visserligen av förvaltningsrätten i Luleå, som verkar ha funderat igenom frågan dåligt.

  Bland annat påpekade jag att även blinda skulle få betala tv-avgift, med Radiotjänsts tolkning.

  Men nu har det hänt. En närmast blind man i Oskarshamn krävs på tv-avgift, skriver TT i en allmänt publicerad notis som hänvisar till en artikel i Östran. Mannen berättar att han inte använder datorn för att titta på tv.

  Det är dags att ändra reglerna, så att de inte får absurda konsekvenser. Tv-avgiften ska inte vara en avgift för datorer eller Internet, den måste vara kopplad till tv-konsumtion.

  Jag förordar fortfarande att avgiften för public service ska betalas över skattsedeln, då slipper vi konstiga tolkningar och kan lägga ner Radiotjänst. Avgiften är en relik från den tid då bara ett fåtal hade radio- eller tv-mottagare. Då kanske den var motiverad.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:18

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.