Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tingsrätten avgör kopieringsavgift för mobilen
 • Allmänt 23.01.2014

  Den segslitna frågan om det ska vara en så kallad privatkopieringsavgift även för mobiltelefoner avgörs nu inför rätta, berättar SR Kulturnytt. Tidigare har förhandlingar mellan mobiltillverkarnas organisation MTB och rättighetsinnehavarnas organisation Copyswede brutit samman.

  Frågan om det ska finnas kopieringsavgift för mobiler är inte självklar. Avgiften infördes på kassettbandens tid, för att kompensera rättighetsinnehavarna för kopiering av LP-skivor och har senare även börjat gälla hårddiskar, CD-skivor och USB-minnen. Men kopiering är tillåten för privat bruk, utan avgift. Att om exempelvis musik kopieras till mobilen är kopiering för privat bruk eller inte verkar vara knäckfrågan.

  Ett avgörande lär komma småningom, men oavsett utslaget kommer det nog att överklagas.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:18

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.