Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bättre prisinformation ska stoppa taxifusk
 • Resor 03.03.2014

  taxifilTaxi som tar ut ockerpriser för resor, så kallad fultaxi, är ett stort problem, inte minst för turistnäringen. Nu har Transportstyrelsen lagt fram en utredning med åtgärder för att stoppa ockerpriserna hos vissa oseriösa åkare. Bland annat ska föraren i en taxi. där högsta jämförpriset överstiger 500 kronor, lämna en uppgift om högsta pris för resan innan den startar. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Förslaget har gett upphov till inslag i Ekot och en TT-artikel som publiceras i flera tidningar.

  Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd är positiv till förslaget som också är efterlängtat av mer serösa taxibolag. Det handlar om förtroende.

  – Det här är väldigt efterlängtat, både bland människor i gemen men också bland seriösa företag som vill ha bort den osunda konkurrensen, säger hon till TT.

  Jag frågar mig hur informationen ska kunna ges på olika språk? Kunde man inte helt enkelt införa en maxtaxa. Taxiskojet är ett problem som förstör vårt rykte i andra länder.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:00

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.