Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Taxiskojare förstör Sveriges rykte
 • Resor 08.12.2013

  taxifilAtt det finns skojare som tar ut skyhöga priser för taxiresor är något som jag tidigare tagit upp. Det drabbar ofta turister som inte är medvetna om fenomenet.

  Att ta ut vilka priser som helst är konstigt nog helt tillåtet. Det hänger ihop med den avreglering av taximarknaden som skedde 1990. I sin sedvanliga övertro på marknadens välsignelser släppte politikerna då prissättningen helt fri. Det skulle leda till lägre priser, sa de.

  Men den fria prissättningen har inneburit att Sverige fått dåligt rykte i utlandet, när turister exempelvis fått betala tusentals kronor för en resa mellan Stockholm och Arlanda. Det har till exempel lett till en varning från BBC, berättar Svt:s regionalprogram ABC. Inslaget uppmärksammas även av TT.

  De svenska taxipriserna kan ge landet dåligt rykte som turistnation.

  – De flesta reportage om Stockholm som visas i Europa brukar visa Stockholm som ett fantastiskt och välordnat ställe. Detta är en negativ sak, och händer det många andra negativa saker kan det här bli en negativ spiral, säger Peter Lindqvist, vd på Stockholm Visitors Board, till ABC.

  Det finns absolut ingen anledning till att låta skojarna hållas. Sätt ett pristak – nu!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:44

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.