Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Elnätsavgifter upp 4 procent
 • Elmarknad 09.05.2014

  kraftledningDen 1 januari 2014 ökade elnätsföretagens avgifter med 4 procent i snitt (exklusive inflation) jämfört med 2013. Det skriver Energimarknadsinspektionen (Ei) i ett pressmeddelande som också uppmärksammas i en notis från TT.

  Värst är Fortum. De har höjt sina avgifter för lägenhetskunder med 7,1 procent, klart över rikssnittet. Även Fortums villakunder drabbas, för dessa är höjningen är cirka 5,7 procent. Båda höjningarna ligger klart över riksgenomsnittet.

  Vattenfalls prishöjningar är klart under snittet. Eon är det enda av de tre stora nätföretagen som i snitt sänkt sina avgifter för hushållskunder.

  Elnätsavgifterna går inte att välja bort och verkar ha blivit en kassako för elnätsbolagen. Så länge vi använder el får vi vackert betala de avgifter som företagen tar ut.

  Jag tycker fortfarande att infrastruktur, som elnät, Inte borde ägas av privata företag. Infrastruktur borde ägas gemensamt, av alla som måste utnyttja den.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:21

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.