Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Teleskojare satsar på äldre
 • Det finns flera bolag som försöker lura på oss olika telefonabonnemang. Helt plötsligt dyker det upp en faktura från en ny operatör, som kunderna känner att de inte sagt ja till.

  Nu verkar det som ett antal skojarbolag inriktat sig på en speciell grupp, de äldre, skriver DN i en artikel som hänvisar till många anmälningar till Konsumentverket (KoV). Telekområdgivarna har också fått in många klagomål mot en rad bolag.

  Många äldre har drabbats av ett bolag som heter Sveanor AB, som använder varumärket Telekraft. Under året har hittills 48 anmälningar kommit in till KoV. I samtliga fall där åldern på anmälaren anges handlar det om personer över 80 år, i flera fall över 90 år, skriver DN.

  En annan aktör som nämns är PRO Telecom. Dessutom nämns den gamla bekantingen Svea Telecom som också använder sig av namnet Sveanordic Telecom och nyligen bytte namn till Gothia Telecom. Bolaget har fortsatt dra på sig anmälningar.

  Enligt min uppfattning måste det till lagstiftning för att komma till rätta med den här typen av skojeri. Alla avtal där kunden blivit uppringd av säljare måste bekräftas skriftligen av kunden, och givetvis ska man kunna ångra sig inom rimlig tid.

  Uppdatering: Konsumentminister Birgitta Ohlsson (FP) vill ge KO bättre muskler för att snabbt kunna stoppa oseriös försäljning via telefon, enligt en DN-artikel. KO ska kunna utfärda ett vitesföreläggande utan att företaget godkänner det. Det skulle snabba upp processen, anser ministern. Dessutom är ministern inne på att avtal som träffas per telefon ska bekräftas skriftligen.

  Andra bloggar om: , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:18

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.