Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svea Telecom – operatör med skojarmetoder
 • Konsumentverket, Post- och telestyrelsen och Telekområdgivarna går ut med en gemensam varning mot teleoperatören Svea Telecom. Företaget har på kort tid dragit på sig en stor mängd anmälningar och klagomål från konsumenter som känt sig lurade. Varningen uppmärksammas även av TT samt av Ekot.

  Många vittnar i anmälningarna att de känt sig lurade av företaget. Man har blivit uppringd av en telefonförsäljare som gett sken av att de ringt från konsumentens nuvarande operatör. Trots att man inte tackat ja till något erbjudande har konsumenterna ändå blivit bundna av ett abonnemang. När man sedan försökt ångra avtalet, vilket man har rätt till, har det inte gått att nå Svea Telecom.

  Trots att företaget tidigare fått ett föreläggande från KO har de fortsatt att ringa upp hushåll vars telefon är ansluten till NIX-registret. Det kan få KO att utlösa ett vite om en halv miljon, enligt DN.

  Svea Telecom tycks dessutom ha riktat in sig på telefonförsäljning till äldre personer. De har inte ens dragit sig för att sluta avtal med en dement kvinna, enligt SvD. Hon har förvaltare och kan inte teckna några avtal själv.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:15

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.